23-02-07

Onze reis naar Parijs

Het is nu bijna een jaar geleden dat wij naar Parijs gingen.  Ik werd zes jaar en mocht zelf een reis kiezen voor mijn eerste communie.  Mijn mama dacht dat ik naar Euro Disney wou, maar ik wou eigenlijk de Eifeltoren zien.  En die staat daar niet.  Mijn papa nam foto's.  Ik toon er een paar mooie.

 

Parijs2

Hieronder zie je het Louvre met een glazen piramide aan de ingang.  Het beroemste schilderij erin is de Mona Lisa. 

Parijs1

 

Dit hier is de Arc de Triomphe, de langste straat van Parijs, en misschien wel van de wereld komt hier op uit.  We hebben die straat afgewandeld en er zijn veel winkels in de straat.  Het is een oude straat. 

 

Parijs3

 

Hieronder zie je ons in Parijs.  Denk je dat dit een gewone weide is waar de koeien in liggen?  Wel dan heb je het goed mis!

 

Parijs4

 

Naast me zie je mijn broer Simon.  We zijn samen aan het klimmen op het sportcentrum naast ons hotel. Het is behoorlijk lastig om boven te geraken.  Naar beneden komen was dan weer heel avontuurlijk. 

 

Parijs5

 

Het is werkelijk een schoon sportcomplex.  Hoe ze het gras afrijden, dat hebben wij ook gezien. 

 

Parijs6

 

Hier komen veel mensen heen. Dit gebouw is heel mooi, het lijkt wel alsof ik in India ben.  Het ligt op een heuvel in Parijs.

 

Parijs7
 
Hier gingen we onder de grond.  Dit is een ondergrondse gang met schedels van dode mensen.  Het is een heel lange gang, er zijn veel stenen en schedels van hoofden.  Bij het buitengaan werd mijn papa gecontroleerd of hij geen stuk bot in zijn zakken had gestopt.  Gelukkig had hij niets mee, want bij mijn papa weet je maar nooit.
 

Parijs8

 

Dit is de kerk van de klokkenluider van de Notre Damme. De bultenaar is er niet meer, want dat verhaal is lang geleden.  Hij had een grote bult op zijn rug en mocht er alle dagen de klokken luiden.  Zijn echte naam was Quasimodo en hij werd verliefd op een schoon meiske. We liepen in de kerk rond en daarna gingen we iets drinken. 

 

Parijs9

 

Hieronder zie je waarom we naar Parijs kwamen. Om de Eifeltoren te bezoeken. Hij werd gebouwd door meneer Eifel, nog voor het Atomium! We hebben in de lift gestap en naar boven gegaan.  Jammer genoeg konden we niet op de derde verdieping.

 

Parijs10
 
Zo, als je ooit eens een gids zoekt voor Parijs, je mag mij altijd bellen. 

 

21:41 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Lowie,
ik vind jouw reportage over Parijs zeer mooi en interessant !
Wat een geluk voor jouw papa dat hij meemocht om foto's te trekken voor jou. Hij is wel een goeie fotograaf hé.
In die ondergrondse gang met schedels, reed daar ook de metro door ?
Ik kijk al uit naar het reisverslag van jouw volgende vakantie !
groetjes, Joost

Gepost door: Joost | 24-02-07

Waw! Mooie verhalen en foto's uit Parijs! De Mona Lisa heb ik al gezien, maar ik ben nog nooit op de Eifeltoren geweest :( Ciao!

Gepost door: Maarten | 03-03-07

De commentaren zijn gesloten.