27-03-08

STAR-WARS-in-Brussel-dag

Vandaag was een echte STAR WARS dag! Mijn dag begon zo. Opstaan zoals iedereen doet, vlug kleren aan en mijn cornflakes opeten.  En dan, tja, we moesten wachten,  een beetje cartoon network kijken. Toen we aankwamen bij het station stond onze vriend Martijn er al, zijn moeder stond een sigaretje te roken en mijn vader kocht nog vlug een krant. Zo kon hij wat lezen op de trein. En dan maar wachten op de trein, binnen de vijf minuten was ie er al. We stappen in, zoeken een plaatsje. Ik zat naast Martijn. Toen toonde hij zijn hele Pokèmon collectie. Na een dik uurtje stapten we uit in Brussel en zochten de STAR-WARS-tentoonstelling .

Na een beetje stappen vonden we het. En we gingen het grote gebouw binnen. Groot, ja dat was het. E n we zagen!  Winkels met bloempotten, stoelen en andere dingen, tegels en ik weet niet wat nog, veel andere dingen…  We dachten:  is dat een tentoonstelling?  Maar er was een trap naar beneden. Daar was het!  Onze jassen afgeven, tickets kopen en dan gingen we vlug binnen! We zagen eerst allemaal poppen en ruimteschepen  van de STAR-WARS race.  Een kleine tribune achter glas met allemaal kleine ventjes en daar dan een kort stukje van de voorbereiding van de STAR-WARS race. Wat later zagen we dan bekende figuren: darth-vader  en yoda  meer coole ruimteschepen.. op het laatste kon je het spel lego STAR-WARSII spelen maar wij deden het niet want wij hebben dat thuis. Martijn had dat gezien dus hij wou er alles over  weten maar voor dat hij vragen begon te stellen kwamen we in een winkel waar je STAR-WARS boeken kon kopen lazerzwaarden een pop van yoda. Toen gingen we eten. Martijn stelde nog geen vragen. We liepen effenkes rond en keken naar alle dingen. Toen we buiten waren begon Martijn vragen te stellen…  wat is je lievelingsmannetje op STAR-WARS,  waar vind je het stomste mannetje op STAR-WARS, kan je verrassingsaanval doen,... Wandelen, dat deden we ook. Teveel naar de goesting van mijn broer Achiel. We kwamen aan in een café met de naam “Theater Toone.”  Hier was ik al geweest. Er waren daar foto’s van de Koninklijke familie, een poppenkast en schilderijen. Toen begon Martijn over zijn spel op de Playstation te praten: over de avatar, over eindbazen, over missies, slijmmonsters, vuurmachines,  enzovoort

Toen gingen we naar manneken pis eens gaan kijken en hij was verkleed in paardrijder. We bleven daar een beetje foto’s trekken. Toen passeerden we langs een poppenwinkel. 150 euro voor een huisje! Let op de prijs zei vader. En dan moet je daar poppen bij kopen van 10 euro en meubels van 5.30 euro het  stuk!  Een klein taartje kost 5 euro?!? Waarom zou je daar dan binnen gaan om 1000 euro te betalen? Je speelt er nauwelijks één  week mee!  Enfin, we gingen naar het station waar we op het nippertje de trein misten,we gingen op de trap zitten en we speelden arme kindjes. We bedelenden, maar kregen niets! De egoïsten! Ik bedacht een list. Deze keer zouden ze wel centen geven… Ik zei ik in het frans (in Brussel zijn er veel Franstaligen) “papa dans la voiture!” (Papa onder een auto), je weet maar nooit dat iemand je gelooft en je honderd euro geeft. Ook dit plan lukte niet. Na een paar minuten was de trein er al dus stapten op. Om half zes kwamen we thuis en dit was het einde van een leuke STAR –WARS-in-Brussel-dag!

23:20 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

amaai, dat was een rijkgevulde dag!
Veel verklede mensen tegengekomen op de star wars tentoonstelling?

Gepost door: philip | 28-03-08

De commentaren zijn gesloten.