06-02-09

Weeral op reis naar parijs

 nog niet lang geleden ben ik naar Parijs geweest.

We hebben veel mooie dingen gezien.

Ik heb voor de eerste keer op de top gezeten van de eifeltoren dit dus

Ik heb ook de Mona Lisa gezien en dat is super klein ik dacht eerst dat dit schilderij een kopie was maar hij was echt.

maar ik heb ook iets heel cool gezien in La Défense. Een eifeltoren van lego en een heel groot reuzenrat in knex en nog veel meer!!!

19:43 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-03-08

STAR-WARS-in-Brussel-dag

Vandaag was een echte STAR WARS dag! Mijn dag begon zo. Opstaan zoals iedereen doet, vlug kleren aan en mijn cornflakes opeten.  En dan, tja, we moesten wachten,  een beetje cartoon network kijken. Toen we aankwamen bij het station stond onze vriend Martijn er al, zijn moeder stond een sigaretje te roken en mijn vader kocht nog vlug een krant. Zo kon hij wat lezen op de trein. En dan maar wachten op de trein, binnen de vijf minuten was ie er al. We stappen in, zoeken een plaatsje. Ik zat naast Martijn. Toen toonde hij zijn hele Pokèmon collectie. Na een dik uurtje stapten we uit in Brussel en zochten de STAR-WARS-tentoonstelling .

Na een beetje stappen vonden we het. En we gingen het grote gebouw binnen. Groot, ja dat was het. E n we zagen!  Winkels met bloempotten, stoelen en andere dingen, tegels en ik weet niet wat nog, veel andere dingen…  We dachten:  is dat een tentoonstelling?  Maar er was een trap naar beneden. Daar was het!  Onze jassen afgeven, tickets kopen en dan gingen we vlug binnen! We zagen eerst allemaal poppen en ruimteschepen  van de STAR-WARS race.  Een kleine tribune achter glas met allemaal kleine ventjes en daar dan een kort stukje van de voorbereiding van de STAR-WARS race. Wat later zagen we dan bekende figuren: darth-vader  en yoda  meer coole ruimteschepen.. op het laatste kon je het spel lego STAR-WARSII spelen maar wij deden het niet want wij hebben dat thuis. Martijn had dat gezien dus hij wou er alles over  weten maar voor dat hij vragen begon te stellen kwamen we in een winkel waar je STAR-WARS boeken kon kopen lazerzwaarden een pop van yoda. Toen gingen we eten. Martijn stelde nog geen vragen. We liepen effenkes rond en keken naar alle dingen. Toen we buiten waren begon Martijn vragen te stellen…  wat is je lievelingsmannetje op STAR-WARS,  waar vind je het stomste mannetje op STAR-WARS, kan je verrassingsaanval doen,... Wandelen, dat deden we ook. Teveel naar de goesting van mijn broer Achiel. We kwamen aan in een café met de naam “Theater Toone.”  Hier was ik al geweest. Er waren daar foto’s van de Koninklijke familie, een poppenkast en schilderijen. Toen begon Martijn over zijn spel op de Playstation te praten: over de avatar, over eindbazen, over missies, slijmmonsters, vuurmachines,  enzovoort

Toen gingen we naar manneken pis eens gaan kijken en hij was verkleed in paardrijder. We bleven daar een beetje foto’s trekken. Toen passeerden we langs een poppenwinkel. 150 euro voor een huisje! Let op de prijs zei vader. En dan moet je daar poppen bij kopen van 10 euro en meubels van 5.30 euro het  stuk!  Een klein taartje kost 5 euro?!? Waarom zou je daar dan binnen gaan om 1000 euro te betalen? Je speelt er nauwelijks één  week mee!  Enfin, we gingen naar het station waar we op het nippertje de trein misten,we gingen op de trap zitten en we speelden arme kindjes. We bedelenden, maar kregen niets! De egoïsten! Ik bedacht een list. Deze keer zouden ze wel centen geven… Ik zei ik in het frans (in Brussel zijn er veel Franstaligen) “papa dans la voiture!” (Papa onder een auto), je weet maar nooit dat iemand je gelooft en je honderd euro geeft. Ook dit plan lukte niet. Na een paar minuten was de trein er al dus stapten op. Om half zes kwamen we thuis en dit was het einde van een leuke STAR –WARS-in-Brussel-dag!

23:20 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-02-08

gamezone

Ik ging met m'n papa en mijn broer Simon naar gamezone geweest in Antwerpen.  Daar speelde ik de eerste keer World of Warcraft.  Dat was supercool! Mijn broer Simon zegt nu de hele tijd dat ik een 'verslaafdbukske' ben. Vergeet het, ik ben niet verslaafd.... Ik speelde met alles wat er is:  Moterstorm en andere racespellen, en vechtspellen, natuurlijk, ik speelde met de Wii, met een playstation III, een Xbox race.

11:12 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-08-07

Voor het eerst in Engeland!

Dit moet ik jullie zeker vertellen... Vorig weekend ging ik op bezoek op de Jamboree, samen met mijn papa en mijn broer en een nest oud-scouts. De Jamboree is het grootste scoutskamp van de wereld met mensen uit bijna alle landen. We vertrokken vrijdag met een bus en wel dertig scoutsers uit Lichtervelde. We moesten lang wachten op de trein die de bus naar Engeland zou brengen. Laat in de avond aten we bij een Chinees. Die nacht sliepen we in een klein huisje met een vuil bed. Naast onze kamer sliep een dronken meneer, het leek allemaal wel wat op Harry Potter daar... Zaterdag gingen we het kamp van de Jamboree bezoeken. Na het ontbijt: bonen, ei, worst, spek… het was even wennen voor me. Anderen raakten er niet aan gewend en lieten alles op hun bord liggen. Van de bonen moesten sommigen scheten laten. Stinkscheten. Het leukste van de Jamboreedag was: het bezoek aan de Belgische stand, drollen gooien, een eendje redden en stempels en kentekens ruilen. Dat zie je allemaal op de foto’s hier op de blog. Mijn papa’s hoofd was helemaal verbrand van de gloeiende zon. Hij kon zijn gezicht blussen met crème die hij kreeg van David. Zaterdagavond reden we dan naar Londen, de hoofdstad van Engeland. Daar kregen we voor de tweede keer de Big Ben te zien. De Engelse scouts hadden die namelijk nagebouwd op het kampterrein. In Londen hebben we veel gestapt: eerst in een park, dan langs het paleis van de Koningin, en daarna met de metro naar de Chinatown. Mijn papa vertelt dat ze in Chinatown kinderen pakken en in schijfjes snijden om op te eten. Zonder overdrijven. Die avond aten we gelukkig bij een brave Italiaan: lasagne, spaghetti en pizza. Jumjum. Om twaalf uur in bed. Moe. Mijn leider Wouter was mee en sliep bij ons op de kamer. Wouter kwam naar zijn bed om twee uur. Er kwam iemand om vijf uur naar bed. Dat was Dieter. Zondag hebben we ons niet gewassen. De dag ervoor eigenlijk ook niet, maar het mocht van papa. Na een donut en een fruitsap hebben we weer gestapt: het leukste nu was het reuzenrad van Londen. Het is wel twee keer zo hoog als de kerk van Lichtervelde. Zo, tegen de middag kregen we een hamburger en toen reden we met de bus naar huis. Stekkerkop Tonny was de chauffeur. Het was zijn eerste rit naar Londen, hij deed het voortreffelijk. Mama, Achiel en Marie waren blij om ons zondagavond terug te zien.

P.S. Hallo ik ben de broer van Lowie! Ik wil ook even wat zeggen: Ik vond de leukste dingen van de jamboree: met het water spelen en het eendje redden in het kasteel. Het minst leuke was al dat wachten. Ons papa heeft twee diashows gemaakt. De ene gaat over de jamboree zelf, de andere gaat over Londen. Beiden met muziek van Christy Moore. Zeker zien en je boxen aanzetten.

P.S. Wie nog meer foto's wil bekijken van onze reis kan surfen naar www.jojoslichtervelde.tk.  

14:11 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-06-07

Peter Pan, dat was tof

Hallo ik ben Achiel en was ook mee in Disneyland Parijs. We hebben op olifantjes gezeten, op bootjes en op een zeer snelle trein.  Ik was niet bang.  Toen gingen we naar het kasteel.  En toen waren we bij de vliegende boot van Peter Pan.  Dat was het leukste.  En ook van het spookhuis van Sneeuwwitje. Dat vond ik ook leuk.  We moesten wel een beetje lang wachten bij de olifantjes.  En ook hebben we een keer naar het toilet geweest.  Voor pieppie.  Ik heb nog op veel attracties geweest. 

 

Achiel, 5 jaar.

19:58 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Disneyland, het verslag van mijn broer

Simon maakte een verslag over zijn Disneytweedaagse.  Lees je mee? Vorige week gingen we naar Disney Land Parijs.  We deden leuke attracties, andere waren er niet.  De attracties voor baby’s en kleuters lieten we over aan ons mama en Achiel en Marie.  Zij kozen de minder wilde rollercoasters.  In mijn top drie van de attracties staat op drie: de Rock&Roll rollercoaster waarbij je in het donker over kop gaat, maar met echte rockmuziek. JE start zeer snel, ik ging minstens drie keer ondersteboven.  Op twee staat de Lazer Blast.  Je komt terecht in de wereld van Buzz Lightyear en in de wereld van Zurg: wij zijn space rangers en de Zurgmonsters  vallen ons aan.  Gelukkig hebben we een lazerpistool bij de hand om ze één voor één neer te knallen.  Net als in een game, maar dan in 3D of in het echt…  Als je op Z schiet krijg je 100 punten.  Mijn record was na twee keer 31.800 punten.  Achiel haalde 2500, Lowie 15.000.  Mijn papa haalde nul punten. Hij had het te druk met het nemen van foto’s.  Op één, de allerleukstetofstesupersubliemsteomhetinjebroektedoenattraxie is de Space Moutain.  Een machine katapulteerde ons in de ruimte, net als echte astronauten.  De wachttijden voor deze attractie was ongeveer tachtig minuten.  Maar wij gebruiken onze fast pass, daarmee moet je niet wachten en mag je onmiddellijk vooraan de rij inschuiven.  Aan meer dan vijftig kilometer per uur gingen wij de hoogte in.  Of is dit niet snel?  Zes keer over kop in het donker.

En vader maar foto's nemen. Hij maakte een fotocollage en plakte er Frank Sinatra onder.  Fly me to the Disney!

 

Simon, 9 jaar

17:30 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-07

Tekeningen maken, doe ik graag

  Dit  is een tekening dat ik zelf gemaakt heb van parijs.                                            

tekening11

 

13:42 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (4) | Tags: parijs |  Facebook |

23-02-07

Onze reis naar Parijs

Het is nu bijna een jaar geleden dat wij naar Parijs gingen.  Ik werd zes jaar en mocht zelf een reis kiezen voor mijn eerste communie.  Mijn mama dacht dat ik naar Euro Disney wou, maar ik wou eigenlijk de Eifeltoren zien.  En die staat daar niet.  Mijn papa nam foto's.  Ik toon er een paar mooie.

 

Parijs2

Hieronder zie je het Louvre met een glazen piramide aan de ingang.  Het beroemste schilderij erin is de Mona Lisa. 

Parijs1

 

Dit hier is de Arc de Triomphe, de langste straat van Parijs, en misschien wel van de wereld komt hier op uit.  We hebben die straat afgewandeld en er zijn veel winkels in de straat.  Het is een oude straat. 

 

Parijs3

 

Hieronder zie je ons in Parijs.  Denk je dat dit een gewone weide is waar de koeien in liggen?  Wel dan heb je het goed mis!

 

Parijs4

 

Naast me zie je mijn broer Simon.  We zijn samen aan het klimmen op het sportcentrum naast ons hotel. Het is behoorlijk lastig om boven te geraken.  Naar beneden komen was dan weer heel avontuurlijk. 

 

Parijs5

 

Het is werkelijk een schoon sportcomplex.  Hoe ze het gras afrijden, dat hebben wij ook gezien. 

 

Parijs6

 

Hier komen veel mensen heen. Dit gebouw is heel mooi, het lijkt wel alsof ik in India ben.  Het ligt op een heuvel in Parijs.

 

Parijs7
 
Hier gingen we onder de grond.  Dit is een ondergrondse gang met schedels van dode mensen.  Het is een heel lange gang, er zijn veel stenen en schedels van hoofden.  Bij het buitengaan werd mijn papa gecontroleerd of hij geen stuk bot in zijn zakken had gestopt.  Gelukkig had hij niets mee, want bij mijn papa weet je maar nooit.
 

Parijs8

 

Dit is de kerk van de klokkenluider van de Notre Damme. De bultenaar is er niet meer, want dat verhaal is lang geleden.  Hij had een grote bult op zijn rug en mocht er alle dagen de klokken luiden.  Zijn echte naam was Quasimodo en hij werd verliefd op een schoon meiske. We liepen in de kerk rond en daarna gingen we iets drinken. 

 

Parijs9

 

Hieronder zie je waarom we naar Parijs kwamen. Om de Eifeltoren te bezoeken. Hij werd gebouwd door meneer Eifel, nog voor het Atomium! We hebben in de lift gestap en naar boven gegaan.  Jammer genoeg konden we niet op de derde verdieping.

 

Parijs10
 
Zo, als je ooit eens een gids zoekt voor Parijs, je mag mij altijd bellen. 

 

21:41 Gepost door Simon & Lowie Wydooghe in Op reis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |